JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Paavin venettä keikutetaan

Torstaina 25.8.2018 elossa olevat katolisten pappien seksuaalisen hyväksikäytön uhrit osoittivat mieltään Washingtonissa Vatikaanin suurlähetystön edessä vaatien paavia ja USA:n oikeusministeriötä ryhtymään konkreettisiin toimiin, jotta tällaiset hyväksikäytöt estetään ja hyväksikäyttäjät paljastetaan. Todisteista ei ole pulaa, mitä todistaa Pennsylvanian raporttikin (15.8.2018) koskien 301 papin hyväksi käyttämää 1000 lasta. Raportti on käynnistänyt tutkimuksia useassa muussa USA:n osavaltiossa.

Mielenosoittajat vaativat paavia julkaisemaan asiakirjat siitä, mitä Washingtonin entinen arkkipiispa Theodore McCarrick tiesi asiasta mutta peitti sen; myös häntä itseään syytetään nuorten ja seminaarilaisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Sununtaina 28.8.2018 entinen Vatikaanin Washingtonin suurlähettiläs, vanhoillinen Carlo Maria Vigano julkaisi 11-sivuisen kirjeen, jossa hän muun muassa väittää, että niin paavi Franciscus kuin entinen paavi Benedictus XVI tiesivät McCarrickia koskevista syytteistä, mutta salasivat tietonsa. Vigano oli Washingtonissa suurlähettiläänä vuosina 2011-2016, jolloin asiakirjat olivat ainakin siellä arkistossa.

Viganon mukaan paavi Franciscuksen ’nollatoreranssi’ saa uuden ulottuvuuden, ellei hän ilmoita erostaan. Vatikaanin suurlähetystö ei avannut oviaan CNN:lle, joka halusi asiasta lisätietoja. Paavi totesi lehdistötilaisuudessa, ettei sano asiasta halaistua sanaa. ”Asiakirjat puhukoot puolestaan ja journalisteilla on kyky vetää johtopäätöksensä. Tämä on uskottavuuskysymys.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Eikös Danten Divina Comediassa paavit olleet Helvetin kuumimmassa kattilassa, vai miten se oli?

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Suosikkipaavini on Leo X, joka vaikutti 200 vuotta Dantea myöhemmin - kulttuuripersoona sanan kaikissa merkitykissä korostamatta sitä, että hän kuoli 46 vuoden ikäisenä kuppaan tai ylensyöntiin.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Onko jotenkin pyhää, ansiokasta, taistella luonnonvoimia vastaan? Ryhtyä sukupuolettomaksi roomalaiskatoliseksi papiksi?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kunhan ei kirkkovene kaadu.. sori, oli pakko.. ;-)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Milloin ei kiduteta, silloin raiskataan. Noin kiteytettynä katolilaisuus.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Katolinen kirkko on muuten Pfizerin, siis Viagra-firman, suurimpia osakkeenomistajia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ei kyllä mahdu kymmenen suurimman joukkoon, joten aika pientä se omistus on.

https://www.investopedia.com/articles/company-insi...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset