JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Prostituution osuus bkt:sta 0,35%

Espanjan tilastokeskus arvio, että maassa seksin myynnin arvo olisi noin 4,1 mrd € eli vastaa noin 3,5 %:a bruttokansantuotteen arvoa. Alalla työskentelee 45000-100000 ihmistä. Koska työskentely on laitonta, on selvää, etteivät luvut ole tarkkoja vaan korkeintaan suuntaa antavia. Saksassa prostituutio on laillista ja siellä alalle on rekisteröitynyt noin 200000 henkilöä. (Väkiluku: Saksa 81,2 miljoonaa, Espanja 46,2 miljoona).

Espanjan työvoimahallinnon pääjohtaja on näyttänyt vihreää valoa sille, että prostituutio myös Espanjassa laillistettaisi. Aprosex niminen web-yhteisö rummuttaa kovasti laillistamisen puolesta. Nimivalinnalla yritetään hakea virallista hyväksyntää (aprobado por el Gobierno, ’hallituksen hyväksymä’). Naisasiajärjestöt vastustavat jyrkästi asiaa; erityisesti Susana Díaz La Junta de Andalucía yhdistyksestä on suhtautunut äärettömän kriittisesti prostituution laillistamiseen.

Turismin suunnalta on kuulunut myötämielisempiä kannanottoja ja viitattu muun muassa Thaimaan, Brasilian ja Indonesian seksiturismin taloutta piristäviin vaikutuksiin. Nyt samaa tapahtuu Espanjassa laittomasti, laillistettuna toimintaa voisi jopa lisätä turismia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Myös Suomessa puhutaan tuhansista alan harrastajista sekä ammattilaisista. Tosin kotimaisen tuotannon osuus on samaa luokkaa kuin muukin tuotanto Suomessa.

Prostituoidut ovat täällä suurelta osin tuontitavaraa, jos toki niin ovat myös Saksassa ja Espanjassa.

Pimeää ja harmaata rahaa liikkuu seksimarkkinoilla miljoonien eurojen arvosta myös Suomessa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Prostituoidut ovat täällä suurelta osin tuontitavaraa".
Eikös tuo ole hyvä peruste saada se bisnes verotuksen piiriin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ihan puhtaan taloudellisesti ajateltuna esim. prostituution ja kannabiksen laillistaminen tuovat verotuloja kohtalaisen hyvin ainakaan pahentamatta asioita (käsittääkseni.. riippuu kai vähän miten eri maat valvovat laillistettua prostituutiota). Rikollisilta tosin lähtisi tuloja, mutta mitä siitä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Näin se sivistys leviää kulovalkean tavoin.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

"La única aproximación de referencia procede del Instituto Nacional de Estadística (INE), que desde septiembre de 2014 y por normativa europea introdujo una estimación de cuánto aporta la prostitución al Producto Interior Bruto nacional."

EKT2010 ymmärtääkseni toi tämän tai ainakin samassa yhteydessä EU-jäsenvaltioiden käytäntöjä yhtenäistettiin ja uudistettiin. Kansantalouden tilinpito sisältää arvion laittomasta huumekaupasta, prostituutiosta, laittomasta asekaupasta yms. Ne ovat vain enemmän tai vähemmän hyviä/huonoja arvauksia, jotka voivat olla liian korkeitakin. OLEELLISTA ON, ETTÄ NÄISTÄKIN JOUDUTAAN MAKSAMAAN KEHITYSAPUA, JOS JA KUN SUOMI SIPILÄNKIN MUKAAN HALUAA SAAVUTTAA EU:SSA MÄÄRÄTYN 0,7:N TASON. NYKYINEN 0,7 EI VASTAA VANHAA 0,7:ÄÄ ELI SITÄ, MISTÄ SOVITTIIN. EKT2010 -UUDISTUS NOSTI REILUSTI SUOMENKIN BRUTTOKANSANTULOA.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

"...sekä toivoo korjaukset edes sähköpostiinsa"

Et ilmoita sähköpostiasi.

"4,1 mrd € eli vastaa noin 3,5 %:a bruttokansantuotteen"

VÄÄRIN. Otsikossa oikein.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset