JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Puolustustarviketeollisuus ja vienti

Espanjan sosialistisen työväenpuolueen (PSOE) entinen pääsihteeri ja nykyinen pääministeri Pedro Sánchez on maan sotamateriaalin vientiponnisteluista johtuen hankalassa rakosessa. Europarlamentin ja pasifistien vaatimuksesta hallitukselta tuli tieto, että se peruuttaa 400 älykkään pommin toimitukset Saudi-Arabialle, koska saudien summittaiset sotatoimet Jemenissä ovat kohdistuneet erityisesti siviileihin. Näiden pommien avulla varmaan osumatarkkuutta oli tarkoitus lisätä.

Asiaa mutkistaa se, että tilaus on maksettu ja lähes toimitusta vailla. Saudit eivät jääneet istumaan kädet ristissä, vaan ilmoittivat puolestaan, että kolme vuotta hierottu viiden korvetin ostosopimus Cadizin Navantian telakalta menee uuteen harkintaan. Toteutuessaan kauppa tarjoaisi 6000 työntekijälle töitä useaksi vuodeksi.

Sánchezin kabinetin tiedottaja kiirehti ilmoittamaan, ettei pommien kaupan peruutus suinkaan ollut lopullinen päätös, vaan aie, jota tavoitellaan kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla reaalipolitiikan näkökohdat huomioiden.

En pitäisi mahdottomana, että Suomessakin puolustustarviketeollisuus mielenkiinnolla seuraa, mitä käänteitä näissä kaupoissa tullaan tekemään ja miten niitä perustellaan.

http://www.elmundo.es/opinion/2018/09/08/5b92afd9e2704ef1778b4582.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kortti vie ja kortti tuo... Puolustusvälinekaupassa on suuret tuotot ja suuret riskit pitkässä juoksussa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Niin, ja kun yrittää istua yhtä aikaa kahdella tuolilla, voi pudota tuolien väliin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset