JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Terrorismin tulivoima vähenee

  • Terrorismin seurauksena kuolleet
    Terrorismin seurauksena kuolleet

Nyt kun ’lopullista ratkaisua’ Lähi-idän terrorismin nujertamiseksi haetaan venäläisten pommitusten avustuksella Syyriassa Idlibin maakunnassa, lienee paikallaan kerrata jihadistisen terrorismin kokonaisuutta viime vuosilta.

Koko maailmassa vuosina 2012-2013 terrorismin vuoksi kuoli keskimäärin 1500-2000 ihmistä kuukaudessa, huippu oli kesällä 2016, jolloin kuolleiden määrä ylitti selkeästi 5000 kuolleen rajan. Viime vuonna oltiin taas vuoden 2012 tasolla.

Luvut perustuvat pääosin Marylandin yliopiston tutkimuksiin (The Global Terrorism Database, GTD). Sivusto on tutustumisen arvoinen kaikin puolin. GTD:stä La Nacion puolestaan on tehnyt laajan artikkelin, jonka kuvasta olen kerännyt oheisen taulukon tiedot.

Pentagonin edustajien mukaan jihadistisen terrorismin täydelliseen kitkemiseen maailmasta menee vielä kauan ja koko ajan piilee vaara, että koteloituneet solut pullahtavat esiin voimistuneina ja muodoltaan erilaisena. Tästä kertoo myös taulukon kohta ’Muut’ vuoden 2017 kohdalta, muualla maailmassa suhteellinen lisäys on merkittävää eli terrorismi hajaantuu ympäri maailman.

 

https://www.start.umd.edu/gtd/

Tarkennuksia: Tauluokon Eletä  = Etelä;  kuolleiden lukumäärät sisältävät sekä uhrit että tekijät

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Niin kamalaa kuin ihmisten tappaminen onkin, saamme kuitenki todeta että Tellus on rauhallinen paikka sotien osalta tänään. Meitä on nyt noin 7, 6 miljardia.

Siis suljen läppärin ja menen pehmeään sänkyyn nukkumaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Mikä lienee se tasapainoittava voima, joka luomakunnassa säätelee tietyn populaation lajien määrää. Meitä "viisaita homoja" alkaa olla kohta 8 miljardia. Sodilla ei pysty näköjään kasvua rajoittamaan. Se perhanan penisilliinikin keksittiin. Sitten vielä se, että syntyvyyttä rajoitetaan viisaimmasta päästä. Ehkä se juuri onkin ratkaisu?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset