JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Maailmantalouden ennuste vuodelle 2019 (IMF)

  • IMF:n ennuste lokauu 2018
    IMF:n ennuste lokauu 2018

Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) on laskenut  huhtikuisia talousennusteitaan kauppapoliittisten epävarmuuksien noustessa viime kuukausina pintaan. Nyt lokakuun ennusteessaan (kuva) maailmantalous kasvaa ensi vuonna 3,7%, kun puoli vuotta sitten luku oli 3,9%. Alhaiset investointi- ja tuotantotasot eivät myöskään lupaa hyvää taloudelle.

USA:n ja Kiinan hyvät odotukset ovat paljolti haihtuneet kauppasodan jalkoihin ja kasvut ovat kääntyneet selvään laskuun. USA:ssa myös julkisen tuen väheneminen näkyy ennusteessa. Euroalueella Espanjan alueelliset itsenäistymisongelmat ja Italian populistipolitiikka heijastuvat talousennusteeseen.

Kehittyneet maat pääsevät edelleen nauttimaan finanssimaailman eduista, mutta niin yritysmaailma kuin valtiotkin ovat korviaan myöten veloissa, mikä luo epävarmuutta. Maailmalla myllerryksien kourissa oleva politiikka heijastuu kauppapolitiikkaan. Jos poliittiset riskit toteutuvat, ennusteet voivat mennä kokonaan uusiksi, koska maiden hallituksilla ei ole kovinkaan hääppöisiä puskureita käytettävänään pahojen päivien varalle. Velanottajat luottavat siihen, että valuutat kaatuvat ja velat nollautuvat.

https://blogs.imf.org/2018/10/08/global-growth-plateaus-as-economic-risk...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

IMF:n raportit ovat saaneet vastakaikua maailmalla. Muun muassa BBC:n analyysit IMF:n raporteista lähtevä erityisesti pankkimaailman ja brexitin näkökulmasta.

Esimerkkejä: IMF:n mukaan Britannian finanssipuolen heikkoutena ovat pienet puskurivarat ja suuret velat päinvastoin kuin Norjalla, joka on rahastoinut öljytulonsa. Britannia on yksityistänyt valtio-omistuksiaan ja nyt edessä on verojen korotus, koska myyntitulot tuottavista laitoksista on hassattu eikä uusia vastaavia sijoituksia ole tehty. Myöskään Skotlannin itsenäistymisajatukset eivät Lontoossa kuullosta hyvältä.
https://www.bbc.com/news/business-45803283

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset