Palaako Pariisi?

Trumpin entinen neuvonantaja ja strategiapäällikkö Steve Bannon on aktiivisesti kiertänyt Eurooppaa levittämässä trumpismia. Toiselta suunnalta trollitehtailijat levittävät putinismia 1600 päivittäisellä viestivauhdilla, kuten Helsingin Sanomista saatettiin tänään lukea. Tärkeintä näyttää olevan, että kaaosta saadaan aikaan mahdollisimman paljon. Macronin avustaja Daniel Cohn-Bendit (’Punainen Dany’ 1968 opiskelijaliikkeen keulakuva) sanoi lausunnossaan lehdistölle, että keltaliivit on manipuloitu toimimaan äärivasemmiston ja äärioikeiston instrumentteina.

Keltaliiveillä ei ole henkistä isää eikä tunnistettavia johtajia. Ranskan taloudellinen ja sosiaalinen tilanne ei ole sellainen, että kansalaisten pitäisi ottaa siihen näin jyrkkää ja väkivaltaista kantaa. Monen mielestä Macronin politiikka ja hallinto on kömpelöä sekä hänessä henkilöityy vastenmielinen teknokraatti, mutta nämä seikat eivät vielä oikeuta tällaiseen väkivaltaiseen toimintaan häntä vastaan.

Historiallisesti väkivaltaiset mielenosoitukset ja kapinoinnit ovat liittyneet köyhyyteen eli esimerkiksi leivän ja riisin hinnannousuihin. Nyt Pariisissa mellakoivat parempiosaiset, jotka vaativat bensan ja verojen alentamista. Köyhillä ei ole varaa ajaa autolla eivätkä he yleensä maksa verojakaan.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu