JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Euroopalla totuuden hetki edessään

”Brexit väistyi, nyt ehtii puhumaan tulevaisuudesta .. EU johtajat kokoontuivat Romaniaan..” Tämä Jenni Virtasen erinomainen ja tärkeä kirjoitus tästä Sibaun kokouksesta HS 9.5.2019 s. A22 jäi aukeaman muiden otsikoiden varjoon. Hän oli poiminut lähivuosien tulevaisuudennäkymistä kolme aihetta: 1. Unionin vetovoima, 2. Kansalaisten huolet ja 3. Euroopan paikka maailmassa. Artikkeli päättyy: Yksi Euroopan tehtävistä on sääntöpohjaisen maailmanjärjestyksen tiukempi tukeminen sisältäen myös ’kunniahimoisen ja tasapainoisen’ kauppapolitiikan.

El Paisin mielipidesivulla kolme arvostettua Espanjan EU konkaria kirjoittivat poikkeuksellisen pitkän yhteisartikkelin em. kokoukseen liittyen. Heidän mukaansa EU on paljon enemmän kuin pelkkä kirjanpidollinen tuloslaskelma. Päätöksillään sen pitää vedota kansalaistensa tunteisiin. Elleivät EU-myönteiset voimat pääse voitolle, marginalisoituu Eurooppa merkittävien talousmahtien varjoon. Äänestämällä tulevissa vaaleissa EU-myönteisiä vaiennetaan kaikkien ’Kasandrojen’ huudot.

Huippukokouksessa eurooppalaiset johtajat ovat määrittäneet etenemissuunnitelman, johon liittyy viisi strategista ulottuvuutta:
- Suojaava Eurooppa (rauhan ylläpito).
- Kilpailukykyinen Eurooppa, joka investoi tuleviin teknologioihin ja tukee yhtenäismarkkinoita, teollisuuttamme ja yhteistä valuuttaa.
- Oikeudenmukainen Eurooppa, joka tukee tasa-arvon, oikeusvaltion ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden perusperiaatteita nykymaailmassa.
- Kestävä kehitys, joka sisältää myös ilmastonmuutoksen torjunnan.
- Vaikutusvaltainen Eurooppa, joka pyrkii tukemaan ja uudistamaan sääntöihin perustuvaa järjestelmää, joka on palvellut meitä niin pitkään.

Brexitin kannattajat ovat hypänneet tuomiopäiväsaarnaajien kelkkaan ja puuhaavat ääriainesten kyljessä EU:n loppua. Näköpiirissä on enemmän valoa kuin varjoa. EU on hämmästyttävällä tavalla voittanut kaikki päälle kaatuneet kriisinsä ja taloudelliset epävakautensa ja joka kerta noussut tuhkasta vahvempana ja yhtenäisempänä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jenni Vartiainen on rock-mimmi, Jenni Virtanen journalisti. Viimemainittu on Ylellekin talousjuttuja tekevän Jyri Hännisen avec. Viimeksi Hänninen jäljitti pikavippiyhtiöitä, mutta eipä tainnut ainakaan tv-ohjelman perusteella päästä aivan ytimeen salaperäisessä bisneksessä.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

> 1/TK
Kiitos korjauksesta! Niinpä näkyy olevan. Korjaan tekstipuolelle! Nämä uudet mykiöimplantit eivät oikein vielä skulaa!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Brexit ei ole vielä ohi. Faragen uuden puolueen Brexit Partyn kannatus on nyt suurempi, mitä labourin ja konservatiivien yhteensä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset