JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Sotilaat valtasivat Venezuelan parlamenttitalon

USA:n ja Venäjän ulkoministerit eivät Rovaniemellä päässeet sopimukseen Venezuelan tilanteen rauhoittamisesta ja samoin kävi eilen Mustanmeren rannalla Sotšissa. Ulkoministeri Mike Pompeo pyysi, että Venäjä vetäisi tukensa Nicolas Madurolta, mutta ulkoministeri Sergei Lavrov suhtautui asiaan melko nihkeästi. Syitä on varmaan monia, mutta yksi lienee se, että jos Maduro kaatuu, Venäjä ei koskaan saa takasin lainaamiaan rahoja.

Sotšin neuvottelujen aikana Venezuelassa poliisit ja sotilaat valtasivat Venezuelan parlamenttitalon, joka on opposition tärkein strategiakeskus. Oppositiojohtaja Juan Guaidó on nyt pahassa välikössä, kun edustajat eivät pääse istuntoihinsa. Tekosyy palatsin valtaukseen oli se, että viranomaiset olivat saaneet ilmoituksen, että sisällä on pommi ja sitä sitten lähdettiin joukolla etsimään.

Taustaksi: HS 15.5.2019 s. A 20 ja

https://www.elmundo.es/internacional/2019/05/14/5cdae63e21efa0ea7c8b45ae...

Lisäys: El Pais kirjoittaa, että sotilaat ja poliisit estivät tiistaisen parlamenttikokouksen pommiuhan vuoksi korostamatta valtausta. Pommiuhkaa edustajat pitivät enempi hämäyksenä ja tekosyynä.

https://elpais.com/internacional/2019/05/14/america/1557851388_025442.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset