JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Demografinen itsemurha uhkaa

Iltasanomat referoi Politica lehteä, jonka mukaan Suomesta on tulossa Euroopan Japani ainakin väestörakenteen osalta. Syntyvyyden lasku ja väestön ikääntyminen vaikeuttavat hyvinvointipalvelujen rahoitusta. Kouluja suljetaan ja vanhustenhoitopalveluja lisätään. Väestöllinen huoltosuhde eli lasten ja vanhusten suhde työikäisiin valtiotalouden kannalta heikkenee, kun esimerkiksi pitenevä elinaika lisää vanhusväestön määrää.

Syntyvyys ei ota lisääntyäkseen, kun seuraavan 30 vuoden aikana hedelmällisyysluku ei nouse Suomessa yli 1,8 (lasta / nainen). EU:n keskiarvo on nyt 1,5. Laskelmien mukaan väestön ylläpitoon hedelmällisyysluvun tulisi olla vähintään 2,1. Esimerkiksi Espanjassa hedelmällisyysluku on alin eli on 1,2 ja elinajanodote ylin eli noin 83 vuotta. Maassa voi 40 vuoden kuluttua olla 9 miljoonaa työikäistä nykyistä vähemmän ja 8 miljoonaa eläkeläistä enemmän. Nyt näistä tulevista eläkeläisistä monet antavat äänensä muukalaisvihamielisille puolueille!

Eurooppa on jo ajat sitten tullut väestörakenteensa osalta itsemurhavaiheeseen. EU:n väestö on nyt 511 miljoonaa. Vuodesta 2015 lähtien on kuolleisuus ollut syntyvyyttä suurempi, mutta väestön määrä ei ole toistaiseksi pienentynyt, koska vuotuinen maahanmuuttajien määrä on ollut 1,3 miljoonaa. Väestön ikääntymistä tämä ei ole kokonaan estänyt.

Maailman väestöstä vuonna 1900 Euroopassa asui 20%, 1960, 13,5% ja 2015 luku oli enää 6,9%. Arvioidaan, että vuoteen 2040 mennessä se jää alle 5 % .

Kyllä taistelu ilmaston lämpenemistä vastaan on tärkeää, mutta ...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Syntyvyyden lisääntyminen johtaisi vain ojasta allikkoon, koska sitten vasta huoltosuhde romahtaisi joskus vuoden 2035 paikkeilla. Ainoa mahdollisuus on koulutetun työikäisen väestön runsas maahanmuutto. Ex oriente lux!

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ 1/PR:
En jaksa uskoa, että meidän tulotasolla hirveän suurta ruuhkaa on koulutetun väestön maahantuloluukulla.
Ex oriente lux! -- Ex occidente luxus!
”Vain sorsa lentää pohjoiseen, maahan outoon sohjoiseen..”
https://www.youtube.com/watch?v=8bRk6Wu8XDk

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

1. kiinalaisille miljardööreille nopetuettu kansalaisuus ja passi riittävää pääomasijoitusta varten. He voivat suorittaa kielikokeen avustajan kanssa.
2.em. uuskansalaisille laajat sisävesialueet lepoa ja virkistystä varten.
3. kiinaa peruskouluun äkkiä.

Sitten mennään magneettijunalla kumartamaan keisarille...

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila Vastaus kommenttiin #11

>11/PR:
Jos seuraamme Trumpin esittämää USA:n mallia, että maahanmuuttajan on oltava koulutettu, niin kaikki olisi paremmin. USA:an tulevista maahanmuuttajista 12% on nykyisin koulutettuja, luku pitää nostaa 57%:in.

https://www.clarin.com/mundo/donald-trump-pide-sis...

Teoreettinen esimerkki: Jos koulutus/hlö maksaa yhteiskunnalle 100 000 € ja koulutettuja pakolaisia tulee 10 000, niin vastaanottajamaa saa siltä istumalta 1 mrd € hyödyn pakolaisista. Korkeasti koulutettu on oma lukunsa.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #11

Olen ollut mukana useammassa työ-ja oleskelulupaprosessissa. Myös ja etenkin Kiinasta tulevien yrittäjien maahanmuutossa.

Voin kokemuksesta kertoa, että Migrin virkamiesten asenne on erittäin negatiivinen. Tuntuu, että etsitään kaikki mahdolliset "puutteet", että lupia ei tarvitsisi myöntää.

Kyseessä koulutetut, usein kielitaitoiset 30-45 v perheelliset ihmiset, jotka ovat tulossa yrittämään. Täysin päätöntä virkamiestoimintaa. Meidän pitäisi pikemminkin houkutella heitä maahan.

Miljardöörejä sieltä ei tule. Hyviä yrittäjiä kyllä. Myös työntekijöitä, mutta lupia ei saa.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki Vastaus kommenttiin #11

Niin Pekka Reponen, ja ollaanko me silloin vielä suomalaisiakin? Vaiko Kiinan satelliitti kiinalaisilla säännöillä, joiden mukaan sinulla on jonkinlaista arvoa vain jos uhraat terveytesi ja elämäsi halpatuotannolle joka kasvattaa Kiinan rajatonta ja mitään yksilölle palauttamatonta valtiontalouden krediittiä, jolla sitten esim. ostaa ymmärtämättömiltä ja köyhiltä afrikkalaisilta kaiken oikeuden omiin maihinsa.
Ja niin, ollaanhan mekin (Suomi pois lukien) ja sitä rataa... mutta emme kuitenkaan enää tämän maailmanajan ymmärryksellä, eikä sen tulisi oikeuttaa myöskään muita siihen kykeneviä maita samaan hyväksikäyttöön, koska globaalit pelisäännöt ja henki velvoittavat, myös Kiinaa. Ja myös siksi, koska emmehän toki, minkä eräs Jussi H:kin viisaasti kyseenalaisti, tunnusta perisyntiä?
Mutta taisitkin lasketella sarkasmia...

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

”Eurooppa on jo ajat sitten tullut väestörakenteensa osalta itsemurhavaiheeseen.” Afrikka ja islamilainen maailma on tullut samaan tilanteeseen, mutta päinvastaisesta syystä, mikäli puhutaan syntyvyydestä.
”Nyt näistä tulevista eläkeläisistä monet antavat äänensä muukalaisvihamielisille puolueille!” Mahtaisiko johtua siitä, että maahanmuuttajien korkea syntyvyys ei näytä korjaavan huoltosuhdetta.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Eurooppalaisten kollektiivinen elämänhalu näkyy kadonneen.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Tosiaan, syntyvyys ei jakaudu tasaisesti. Sillä missä ei olisi varaa suureen polulaatioon, lapsia tehdään luottamalla humanitääriseen apuun mikäli tulee vaikeuksia elannon kanssa. Ajatellaan myös, että suuri lapsiluku on yhtä kuin vanhuuseläke.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Eikös tämä ole hyvä uutinen ilmaston kannalta?

Ja mitenkäs maahanmuutto asiaa korjaisi, vai onko joku laskenut kuinka paljon ja minkälaisesta muuttajasta tulisi kuluja/menoja? Tuskin, kun paras tieto maahanmuuton kustannuksista on tällä hetkellä joku iltalehden blogisti. Jos hankitaan tieto ensin ja sitten vasta hutkitaan.

Tämänhetkisen tiedon valossa pitäisi laittaa rajat kiinni - ilmasto pelastuu ja rahaa säästyy! Win win kaikille. Eikö niin?

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

On toki tutkittu, Suomen Perusta -ajatuspajan toimesta (tutkija Samuli Salminen), sekä aiemmin Pauli Vahtera. Heillä on kieltämättä sidoksensa maahanmuuttokriittisiin perussuomalaisiin, mutta jotain kuitenkin kertoo se, ettei muilta tahoilta ole haluttu samaan aiheeseen edes yrittää tarttua. On vain heitelty väitteitä virheellisyyksistä noissa tutkimuksissa ja että maahanmuuton kustannuksien laskeminen on liian monimutkainen selvitettäväksi.
Kaikki tiedämme että kyllähän se selviää kun toimeen vain ryhdytään. Sitä paitsi verotus ja sen käyttö on sieltä tarkimmasta päästä arkistoitua toimintaa, vaikkei aukotonta olekaan. Ja korjataan puutteita sitä mukaa kun niitä ilmenee.
Mutta kun on kyseessä politiikka, maailman huonoimmilla ja löperöimmillä näyttelijöillä varustettu näytelmä johon on ladattu meidän veronmaksajien rahat sen kulloisenkin käsikirjoittajan vapaaseen käyttöön, kaikki on mahdollista - ja tarpeen tullen myös mahdotonta.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Pitääkö meidän vielä siitäkin kantaa huolta, ettå tulevat sukupolvet eivät osaa lisääntyä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen
Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ 7/JR: "Japanihan pärjää hyvin."

Olen ymmärtänyt, että heikosta kasvusta johtuen talous junnaa paikoillaan, mutta kun pohja on hyvä, joskus riittää sekin.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

”Junnaa paikoillaan” mutta menee hyvin vaikka bkt ei ole kasvanut pitkään aikaan, päinvastoin.
Onko bkt:n kasvu edes välttämätöntä jos se käytetään järkevästi.
Meillä tuijotetaan kasvuun niin kuin se olisi ainoa autuaaksi tekevä.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Bkt on huono mittari tähän sen aivan liian karkean luonteen vuoksi, joka jättää huomiotta esim. hyvinvointiin liittyvien monien muiden tekijöiden kuten sosiaalisten palvelu- ja muiden siihen liittyvien rakenteiden kehittymisen ja tason.
Tästä juuri onkin Japanin kohdalla kysymys, eli koska sen talous riittää sen kansakunnalle ja se kykenee tuottamaan lisäarvoa tarvittaessa sekä, että se ymmärtää olla liikoja keräämättä koko maailman enimmäkseen itse aiheutettuja ongelmia omaan piikkiinsä ja ainakaan omaan maahansa, Japani on kirjaimellisesti toiminut mallioppilaana muille maailman kansoille.
Lisäyksenä vielä: Japani on hoivarobotiikan kehittäjänä kärkimaa ja robotit ovat siitä mukavia että ne eivät politikoi eivätkä pyri hallitsemaan, eli ne eivät rasita samalla tavalla maansa kansalaisia kuin eri kulttuureista ylenmäärin tuleva, hyvinvointia laskeva kieli- ja kulttuuritajuton hoitohenkilöstö.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Suomessa jo vuosikymmeniä kestänyt suurtyöttömyys osoittaa, että väestö on liian suuri suhteessa elinkeinoelämään.

Mitä Suomessa on tehty?
Lisätään työttömien kokonaismäärää maahanmuutolla.

Viite:
"Maahanmuuttajien työllisyysaste on vain reilut 50 prosenttia"
https://www.kdlehti.fi/2015/03/16/maahanmuuttajien...

On Suomi köyhä, ja vielä köyhemmäksi tulee.
Siitä pitävät huolen EU:n vapaa liikkuvuus ja Suomen vajaapäiset johtavat poliitikot.

PS.
USA:n ja Suomen Politico-nettilehteen en luota pätkääkään.
Sillä on oma agenda, joka on mielipiteenohjaus.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kai nyt hyvänen aika numeroihin voi luottaa, vaikka pitäisikin POLITICA lehteä minä tahansa ?

Syntyvyys on nyt alta 50.000 tason ja koulutettujen maastamuutto suurin ikinä, joten revi siitä sitten omat johtopäätöksesi.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Maahanmuuttajien työttömyys osoittaa, että maahanmuutolla Suomeen on hankittu noin 175 000 työtöntä lisää.
Järki hoi, äly älä jätä!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kai tässä nyt oli kyse syntyvyydestä, joka on romahtanut huolimatta maahanmuuttajien aktiivisesta panoksesta sen parantamiseksi ?

Ja sitten toisekseen yhä kasvavasta suomalaisesta aivoviennistä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kyseessä lienee enemmänkin syntyperäisten suomalaisten joukkoitsemurha.

Käyttäjän kultainenmaali kuva
Mika Ebeling

Suomessa syntyvyys oli riittävällä tasolla viimeisen kerran vuonna 1968! Koska muuallakin Euroopassa tilanne on myös heikko, se tekee Suomen aseman entistä heikommaksi.

KD:n puoluevaltuusto hyväksyi viime lauantaina aloitteestani kannanoton, jossa edellytetään lisääntymisvaikutusten huomioimista kaikessa päätöksenteossa. Tätä ongelmaa ei ratkaista jollakin synnytystalkoilla eikä maahanmuuttokaan tätä taida ratkaista. Tie on pitkä ja vaikea. Olemme tavallaan eläneet niiden lasten rahoilla, jotka ovat abortissa menettäneet henkensä ja nyt meillä ei ole heidän työpanostaan käytettävissä. Jos he olisivat keskuudessamme, meillä olisi n. miljoona työikäistä enemmän Suomessa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Ettei vain olisi samalla miljoona enemmän työttömiä?

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Jos tuo suurimmalta osalta aborttihulluus, olisi voitu estää, olisi se edellyttänyt kansakunnaltamme ja erityisesti vallanpitäjiltämme, medialtamme ja koululaitokseltamme epäitsekästä, viisasta, kaukonäköistä ja korkeaa panostusta lapsiperheiden aseman tärkeyden ymmärtämiseen.
Siinä mielessä asiaa arvioiden voidaan minusta päätyä pikemminkin arvioon, että meillä olisi hyvinkin miljoona työikäistä enemmän eli 4,4 miljoonaa ja työllisyysaste >80 % = 3,5 miljoonaa (mallia Sveitsi). Ja lisäksi olevien ja tulevien sukupolvien suhteen valoisat näkymät yrittää, perustaa perheet ja uskoa tulevaisuuteen sekä luottaa vanhuudenturvaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Millä tavoin vuotuisen syntyvyyden väheneminen yli 60.000 tasosta alle 50.000 tasoon vain kymmenen vuoden periodilla on vähentänyt tarvetta veronmaksajien kustantamina kätilöiden määrään tai opetustoimen tarpeisiin ?

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

"Meille valehdellaan, meille nauretaan, meitä hyväksikäytetään"

https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2017/09/...

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ 21 IL:n linkkin kuvasta

Ei taitaisi Karin piirros enää olla julkaisukelpoinen.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Asialla on kytköksiä ilmastonmuutokseen:
https://www.dailymail.co.uk/health/article-6986703...

Sitten on työnantajien asenne:
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/37ca7bce-25bc-4...

Erityisen korostetusti työelämän olosuhteet nousivat esille, kun asiasta kyseltiin:
https://www.talouselama.fi/uutiset/te/13364c7a-d88...

Käyttäjän MikkoSauren kuva
Mikko Sauren

kyllä tämä sama ongelma koskee koko maailmaa. Suomessa ja kehittyneissä maissa ollaan vaan asian kanssa sellaiset 50v edellä Afrikkaa.

Maailman syntyvyys laskee kuin lehmän häntä ja sen sijaan että kunnon kolonialisteina imettäisiin kehitysmaista kaikki osaajat tänne ja jätetään ne oman onnensa nojaan (tai kehitysavun) niin suosittelisin löytämään ratkaisuja miten tämä ongelma hoidetaan ihan omin voimin.

https://data.worldbank.org/indicator/sp.dyn.tfrt.in

Keskiarvo syntyvyys on laskenut maailmalla kuin lehmän häntä.
Vuonna -65 syntyvyys ollut yli 5 per nainen on nykyisin alle 2,5 eli 50 vuodessa on syntyvyys puolittunut.

Afrikassa ollaan siinä alle 5 lukemassa nyt, mutta laskee vielä kovempaa vauhtia ja todennäköisesti heillä ei kestä 50 vuotta päästä tuohon kahden pintaan. Ennustuksissa maailman väkiluku on piikissä noin 11 miljardia, mutta lahtee sen jälkeen tasaiseen rauhalliseen laskuun.

Suurin karhunpalvelus mitä länsimaat voisivat juuri nyt tehdä Afrikalle on imeä kaikki osaajat pakolaisina tänne. Sitten heillä ei jää mitään toivoa saada kehitystä aikaiseksi.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Demografinen itsemurha koskee lähinnä Afrikan mannerta ja muutamaa kaukoidän maata. Ehkä jonkin verran myös USA:ta. Ne ovat kasvaneet ta kasvamassa oman asutuskapasiteettinsa yli, ja sitten seuraa romahdus. Jos Suomella on onnea, onnistumme pienentämään väestömme luonnollista tietä (ja verraten rauhallisesti) ennen muuta maailmaa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Siis USA:n asutuskapasiteetti 350 milj. Se tarkoittaa 35 as./km2.
Afrikassa on n. 40 as / km2.
Euroopassa n. 75 as. / km2.

Kauko-Idän maita?
Kiinassa n. 140 as. / km2.
Intiassa 360 as. / km2.
Bangladesh, Vietnam,
Näissä on liikaa väkeä + Indonesia ja jotkin muut maat.

Sitten tuleekin jo Eurooppa.
Afrikkaan sopii tämän mukaan tupla, (verrttuna Euroopan väkimäärään)
Amerikkaan paljon lisää, nykyinen väentiheys jotain 20 as. / km2.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Miksi yhdistät Eurostatin vuoden 2004 väestöennusteeseen?

Käyttäjän pasipulkkinen kuva
Pasi Pulkkinen

Tuottavuus on yli viisinkertaistunut 60 vuodessa, joten mitään aitoa kestävyysvajetta ei ole olemassa.

Siitä kuitenkin puhutaan, joten kannattaa selvittää mikä intressi on väittää sellaista mikä ei ole totta.

Suurin osa ei tiedä mistä oikeasti puhuvat, mutta on niitäkin jotka ymmärtävät mistä on kyse....ja kyse on ?!?!?! ..... follow the money !

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Kymmenen vuoden päästä Saksassa on Suomea enemmän yli 65 vuotiaita suhteessa työikäisiin, eikä heillä ole varauduttu eläkerahastoin siihen. Siinäpähän sitten nähdään minkämoista jälkeä siitä seuraa.

Kai Lähteenmäki

Positiivinen kierre, miten?

Suomen raskas teollisuus- kemian, metallurgia, metsäteollisuus ovat erittäin energiavaltaisia- jopa niin, että niiden kustannuksista 30-60% on energiakustannuksia.
Siis energia ja sähkön hinta on keskeinen menestystekijä.

Tehtaan palkat on usein vain n 10% kuluista- siis vaikka työtä tehtäisiin ilmaiseksi niin se ei riitä korvaamaan kallista energiaa.

Ja päinvastoin halpa sähkö ja energia mahdollistaa hyvät palkat!

Ilmaston pelastus helposti:
Kun OL3 ja FV valmistuvat, niin ne puolittaa Suomen 50 milj CO2-tonnin päästöt- OL3 vähentää 16 Mtn ja FV 12Mtn CO2.
Niinpä voimme käyttää sähköä (ja lämpöä) reilusti mm asuntojen, koulujen, sairaalouden ym ilmanvaihtoon.
Ja voimme säästää biomassaa jalompiin tarkoituksiin kuin polttamiseen.

Ja kuten viime 50 v, teollisuus saa edullista päästötöntä, vakaata energiaa runsain mitoin- joten tänne Pohjolaan kannattaa investoida taas.
Syntyy paljon työpaikkoja ja verotuloja.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Suomessa on jo EU:n halvimpiin kuuluva sähkö teollisuudelle, vaikka verot laskisi mukaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Suomi näyttää esimerkkiä Nigerialle, miten ilmasto pelastuu, kun väki vähenee?

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Nigerialaisilla tuskin on ainakaan tiedollista kapasiteettia hyödyntää tuota esimerkkiä eikä sitäpaitsi kannettu vesi kaivossa pysy. Riittävästi nokea ilmaan ja siitä kunnon satavuotinen pikkujääkausi Afrikan ylle varmaan kasvattaisi heitä kulttuurisesti käyttämään ymmärrystään Eurooppalaiseen tapaan.

Taisto Pihlajamaa

Mitä väliä sillä, vaikka suomalaiset loppuvat, kunhan "ilmasto" sillä pelastuu.

Jos eläkerahastojen pulleudella voi ikääntyvien asiat hoitaa, niin senku, mutta mistä työkykyinen henkilökunta? Ilmeisesti vanhukset kouluttautuvat hoitamaan toinen toisensa hautaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset